De dames van Kollekeshof

 

Algemene informatie over de Zwiterse Sennenhonden

De grootste van de vier rassen. De Grote Zwitser, vroeger ook wel grote Veedrijver of Slagershond genoemd kwam over geheel Zwitserland voor. Deze honden werden vaak als trekhonden gebruikt.

Ook dit ras was bijna uitgestorven, toch is het gelukt om hiervan weer een redelijk bestand te krijgen. Momenteel zo’n 450 stuks in Nederland.

Het zijn stevig gebouwde honden met een opgeruimd, moedig en trouw karakter. Het zijn evenwichtige en zelfverzekerde honden. Hij kan als het moet een goede bewaker en beschermer zijn. Deze hond heeft veel contact met zijn baas nodig om zelf optimaal te ontwikkelen Hij kan zich goed aan verschillende omgevingen aanpassen, bijvoorbeeld op vakantie, bij het boodschappen doen. Het kan een heel goede werkhond zijn, die uitstekende prestaties levert, mits men hem met veel liefde maar ook met een gezonde mate van overwicht opvoedt. Dit is overigens iets wat voor alle Sennenhonden geldt.

Mijntje van de Kollekeshof

Kleindochter van onze eerste grote zwitser Does is Mijntje. Kernwoorden die het karakter van Mijntje beschrijven zijn ‘stoer, vrij en trouw’. Mijntje gaat voor ons door het vuur en we kunnen ons geen lievere hond wensen. Mijntje is helemaal röntgenlogisch goedgekeurd via de RvB en ook haar ogen zijn in orde. (ECVO oogonderzoek). Haar stoere lieve karakter geeft ze door aan haar pups.

Juul van de Kollekeshof

Juul is onze benjamin van de zwitsers. Zij is een hele zachte lieve zwitser. Altijd lief en altijd trouw. Ook zij is helemaal goedgekeurd (röntgenlogisch en ogen) en we hopen dit jaar haar eerste nestje te mogen verwelkomen.